marți, ianuarie 6

Lapte de migdale versus lapte de vacă sau orice lapte de origine animală

http://rodeo.net/helin-honung/page/12/

Pentru laptele de migdale făcut în casă aveţi nevoie de circa 250 migdale crude pe care le lăsaţi la înmuiat în apă minimum 10 ore. Scurgeţi apa rămasă după acest interval, adăugaţi 1 litru de apă proaspătă şi mixaţi la blender. Strecuraţi "laptele" astfel obţinut. Pulpa migdalelor o puteţi folosi pentru a face fursecuri sau cereale de casă.

Am ales să scriu din nou despre asta deoarece controversele continuă în ce priveşte laptele de origine animală. Cred că atâta vreme cât e consumat în cantităţi mari, nu e cea mai sănătoasă alegere. Dacă sunteţi intoleranţi la lactoză, atunci laptele de migdale pregătit acasă e cea mai bună opţiune. Nu ştiu ce gust are cel din supermarket fiindcă nu mă interesează să cumpăr varianta "ready-made" a ceva ce a pornit de la ideea de proaspăt şi pregătit în casă. Unde mai e atunci ideea de a mânca sănătos dacă ne întoarcem tot la mâncare procesată şi, totodată, unde mai e farmecul?

Răul major? Mâncarea procesată. Pizza congelată, supe la plic, tarte, prăjituri deja făcute, mix de prafuri pentru brioşe (???!!!), pâine cu zece aditivi, carne tratată cu toate substanţele posibile şi aşa mai departe.

Nu spun că alimentaţia mea e cea mai bună, însă e mai bună, în mod cert, decât cea pe care am avut-o până pe la 22 de ani. Dacă mă uit la fotografii, îmi dau seama că azi aş fi avut cu siguranţă vreo 20 de kilograme în plus (pe puţin), un sistem imunitar slăbit şi cine ştie ce probleme de sănătate.

Nu spun că nu am făcut greşeli (am avut perioade în care selectam drastic ceea ce mâncam), însă mă bucur azi de mâncare, încerc să menţin un echilibru şi nu cred că e vreo zi în care să nu mănânc legume şi fructe proaspete. Nu-mi amintesc cum e să fii răcit şi să nu te poţi ridica din pat. Nu-mi amintesc cum e să te doară sau să te ardă stomacul după ce ai mâncat.

Ce greşeli mari am continuat totuşi să fac? Somn puţin şi stres mult. Acestea fiind şi principalele aspecte la care în acest nou an voi lucra pentru a le remedia. Şi hai să spunem că am început cu dreptul.

Iubesc schimbarea şi ideea că ne putem schimba. Foarte multă vreme am uitat însă de mine şi m-am pus, în multe situaţii, fie pe planul secund, fie chiar pe ultimul loc. Probabil că acum trebuie să fiu recunoscătoare că primul gând la început de an a avut legătură cu această concluzie.

Şi nu e prea devreme să spun că am început anul ca un om schimbat. Vă doresc multe împliniri, aşa cum le visaţi şi aşa cum vi le propuneţi. Şi aş adăuga încredere în ceea ce faceţi şi răbdare, multă răbdare. Ştiaţi că J. K. Rowling a fost refuzată de 12 edituri înainte de a reuşi să publice "Harry Potter"? Şi că, multă vreme, a trăit numai din ajutorul social?

Cum spuneam, răbdare şi încredere.

Cu drag şi recunoştinţă,
Mic dejun de Bucureşti


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu