sâmbătă, ianuarie 17

Mic dejun de Bucureşti la ORIGO. O cafea, două, treizeci de cafele extrem de bune


Dacă treci primăvara, vara sau toamna pe lângă Origo, o să îţi atragă atenţia oamenii care stau la mesele de afară şi savurează o cafea sau un cappuccino (sau un cocktail special, în funcţie de oră). Toamna o să vezi că locul acela pare decorat, firesc, de natură, ba cu o frunză de mesteacăn căzută fix lângă ceaşca de latte macchiato pregătit întotdeauna de un barista, ba cu o lumină care se potriveşte de minune caramelului. Iarna o să prinzi greu loc dacă mergi seara, dar merită să aştepţi.

© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo

Şi, ceea e  minunat şi ar trebui să se întâmple în mai multe locuri din Bucureşti, nu se fumează, iar câinii au voie să se plimbe liniştiţi şi să râvnească la spuma cafelei cu lapte (deşi căţel doritor de cafea încă n-am întâlnit). Să vezi oamenii ieşind din bar să fumeze două minute o ţigară afară e lucru rar pe la noi, dar vezi că e posibil şi că fumătorii aleg să-şi bea cafeaua şi neînsoţită de ţigară.

© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo



























Ce, cum, mâncare? Evident că n-am uitat tocmai de micul dejun. Ginger bread, chocolate cake, granola sunt unele dintre opţiuni. Însă locul se concentrează pe cafea aşa că nu poftiţi la omlete că pentru asta am în plan alte locuri pe care să vi le recomand (dar fiecare omletă la vremea ei!).

Vă las cu gândul la mirosul de cafea dimineaţa, la cafeaua neagră pregătită la ibric, la cea cu spumă de lapte pregătită la esspresor, la cele un pic mai complicate preparate la filtru de hârtie şi cu apă la temperatura exactă din boabe de cafea proaspăt râşnite.

© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo
Vă las cu un loc pe care să-l descoperiţi dacă nu l-aţi vizitat încă (nu e nou, dar e unul dintre acele locuri în care energia rămâne la fel de bună şi frumoasă chiar şi după ce dispare elementul de noutate - ceea ce asigură succesul pe termen lung, cred eu).

E deja o dimineaţă târzie, e sâmbătă şi mă bucur că am făcut această călătorie împreună. Să aveţi un weekend minunat!

MENIUL poate fi consultat aici.

ORIGO, Coffee Shop cu prăjitorie proprie



© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo
© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo


© Mic dejun de Bucureşti 2015, Origo

Cu drag şi recunoştinţă,

Mic dejun de Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu